Al 10 jaar ervaring
Wetenschappelijke behandelmethode's
Duurzame producten

Acné

Acne is een vervelende huidaandoening, die zelfs kan zorgen dat de kwaliteit van leven omlaag gaat. Daarnaast laat acne ook vaak littekens achter. Acne (littekens) komen niet alleen voor bij jongeren, ook volwassenen hebben er last van. Een vette en glimmende huid, ontstoken talgklieren en littekens. De acnehuid heeft veel te voorduren maar met de juiste behandeling is deze goed onder controle te krijgen. 

Acné

Er is geen standaardbehandeling voor acne, daarom kijken onze specialisten tijdens het intakegesprek naar de persoonlijke situatie. Daarna zoeken zij samen met jou een passende oplossing en behandeling. Naarmate het aantal behandelingen vordert, zal je het eerste resultaat zien.

Reinigen van de huid

Het accent van een acne behandeling door de specialist ligt op het manueel reinigen van de huid. Hierbij worden blackheads en whiteheads (mee-eters) verwijderd met behulp van een dun, klein naaldje. Het doel van de dieptereiniging is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. Nadat de acne verminderd of verholpen is, kunnen er in enkele gevallen wat littekentjes achterblijven of is er een grove huidstructuur te zien.

Effect na de behandeling

Vaak is het effect zichtbaar na ongeveer één maand. Het is hierbij wel belangrijk dat je de instructies van de specialiste nauwlettend opvolgt. Het resultaat varieert per persoon: bij de ene patiënt is er een groot verschil te zien na één behandeling, terwijl het bij een andere patiënt meerdere maanden kan duren voordat het resultaat zichtbaar.

Vervolg afspraak

Wanneer de acne rustig is of zelfs helemaal verholpen is, kunnen de littekentjes met een intensieve Dermapen 4 behandeld worden. De Dermapen 4 is zeer geschikt voor een behandeling van (acne) littekens, pigmentatie en grove porie structuur. De Dermapen maakt microscopisch kleine kanaaltjes in de huid d.m.v. vibrerende kleine naaldjes. Hiermee wordt het natuurlijke herstelproces van de huid op een gecontroleerde wijze in gang gebracht. Na een aantal behandelingen zal de huid steviger en gladder zijn wat resulteert in een egale en stralende huidteint. Huidoneffenheden zoals acne-littekens zullen geleidelijk vervagen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

De behandeling van acné in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit jouw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van jouw aanvullend verzekeringspakket. Vraag jouw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Wij zijn aangesloten bij het ANBOS.

Afspraak of consult

Onze consults zijn geheel vrijblijvend, maak gerust een afspraak bij een van onze specialisten via de onderstaande knop. Wij helpen je graag bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan gericht op jouw wensen.