Al 10 jaar ervaring
Wetenschappelijke behandelmethode's
Duurzame producten

Tandenknarsen

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, kan de tanden vroegtijdig laten slijten en het gebit en de kaak ernstig beschadigen. Het is een lastig probleem omdat tandenknarsen of het klemmen van de kaak vaak ’s nachts gebeurt. De pijn en vermoeidheid die hierbij ontstaat kan echter makkelijk verholpen worden door een behandeling met Botox.

Botox tegen tandenknarsen

Tijdens deze behandeling zal onze deskundige arts een kleine hoeveelheid Botox in de kaakspieren injecteren. De verhoogde spierspanning is gedurende de dag vaak zelf te controleren maar resulteert ’s nachts in knarsetanden. Door de spierverslappende werking ontspannen deze spieren waardoor het tandenknarsen vrijwel altijd verholpen wordt. Door de kleine hoeveelheid Botox is het effect altijd natuurlijk. Een bijkomend voordeel van deze behandeling is dat de kaakspier weer slinkt naar haar natuurlijke formaat. Het gezicht zal daardoor rustiger en minder hoekig ogen. De behandeling duurt tussen de 5 en 15 minuten en is eenvoudig en vrijwel pijnloos. Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn, dit is een normale reactie. Je kan na de behandeling meteen weer naar huis.

Het resultaat

Binnen twee tot drie dagen begint de Botox in te werken en zal je al kunnen genieten van de eerste resultaten. Na twee weken is dit resultaat optimaal. De kaakspieren ontspannen en je zal niet langer tandenknarsen. Na drie tot zes maanden keren de spieren langzaam terug naar hun oorspronkelijke staat. Onze deskundige artsen adviseren je graag over jouw behandeling in een vrijblijvend consult

Tandenknarsen

Botox
250,-
  • Pijn (0-10): 3
  • Duur: 10 tot 20 minuten
  • Resultaat: 3 tot 6 maanden
Populair

Afspraak of consult

Onze consults zijn geheel vrijblijvend, maak gerust een afspraak bij een van onze specialisten via de onderstaande knop. Wij helpen je graag bij het opstellen van een persoonlijk behandelplan gericht op jouw wensen.