Al 10 jaar ervaring
Wetenschappelijke behandelmethode's
Duurzame producten

Bikini Laserontharing Voor En Na Instructies

Bikini Laserontharing Voor En Na Instructies

Wil jij een gladde huid als je een bikini of sexy lingerie draagt, dan is laserontharing van de bikinilijn de beste behandeling die je kunt doen. Het is een snelle procedure die het haar verwijdert dat normaal zichtbaar is rond de omtrek van de meeste slipjes, waardoor je de huid met vertrouwen kunt laten zien. Maar wat kun je verwachten voor en na het laserontharen van je bikinilijn?

In dit bericht behandelen we de fundamentele basisprincipes, zoals hoe je je lichaam kunt voorbereiden op een veilige behandeling, hoe je je huid kunt verzorgen na je bikinilaserontharingssessie en algemene tips voor wat je kunt verwachten.

Hoe bereidt je jouw huid voor op je bikinilaser-ontharingssessie?

Voordat je een behandeling krijgt voor het laserontharen van je bikini, is het belangrijkste dat je zeker weet dat je de behandeling ook daadwerkelijk veilig kunt ondergaan. We laten je een checklist doornemen wanneer je jouw eerste afspraak hebt.

Over het algemeen zijn dit echter de belangrijkste pre-lasertips:

* Zorg ervoor dat je de dag voor jouw afspraak voor het ontharen van jouw bikinilijn scheert. Vermijd alle andere ontharingsmethoden.

* Zorg ervoor dat je op de dag van jouw afspraak geen lotions of deodorant gebruikt.

* Minimaal twee tot vier weken voor jouw afspraak niet (natuurlijk) bruinen. Zorg ervoor dat jouw huid de natuurlijke huidskleur heeft.

* Stop ongeveer een week voor jouw afspraak met het gebruik van huidverzorgingsproducten zoals bodylotions met glycolzuur of salicylzuur. Intensievere behandelingen zoals tretinoïne (Retin-A) moeten twee weken voor de afspraak worden gestaakt.

* Vermijd drie dagen voor jouw afspraak ijzersupplementen

Wat kun je verwachten na de behandeling?

Dit is wat je kunt verwachten in de dagen na je afspraak van het ontharen van je bikinilijn, vooral als het je eerste afspraak is.

* Een klein beetje roodheid of gevoeligheid is normaal aangezien jouw huid geneest van de behandeling.

* Binnen een week of twee kan een deel van het haar vanzelf beginnen uit te vallen terwijl het terug groeit.

* Drie tot vier weken na jouw behandeling, als het haar terug groeit, kun je ongeveer 10% tot 20% haarvermindering verwachten, hoewel dit van patiënt tot patiënt verschilt.

*Onthoud – er zijn gewoonlijk 6 tot 8 behandelingen voor laserontharing nodig om een bijna volledige vermindering van de haargroei te zien.

Hoe verzorg je de huid na het laseren van de bikinilijn?

Of je nu veel voorkomende bijwerkingen ervaart of niet, het is erg belangrijk om goede nazorg voor je bikinilijn te volgen.

* Hydrateer en kalmeer de huid met zachte, parfumvrije lotions of aloë vera.

* Vermijd activiteiten die de huid irriteren, zoals sauna’s, lichaamsbeweging, jacuzzi’s en warme douches.

* Vermijd elke directe blootstelling aan de zon. Als je toch in zwemkleding naar buiten gaat, zorg er dan voor dat je zonnebrandcrème draagt.

* Gebruik geen geparfumeerde lotions of deodorants op de bikinilijn.

* Gebruik de eerste week na je behandeling geen exfoliërende producten.

* Overweeg om de tien dagen na de behandeling te scrubben als je last hebt van haaruitval en ingegroeide haren.

* Vier tot zes weken na je eerste afspraak, kom terug voor een tweede afspraak! Voor het beste resultaat is het belangrijk om consistent te zijn met joaserbehandelingen.

Jouw bikinilaser-ontharingssessie boeken

Hoe sneller je met jouw behandelingen begint, hoe eerder je zelf de voordelen van de bikinilijn laseren kunt ervaren. Je kunt badkleding en lingerie dragen wanneer je maar wilt, zonder je zorgen te maken over ongewenst haar! Ben jij nieuwsgierig? Boek dan een vrijblijvend intake + proefshot bij Vitalderma

Sera

Sera

Huidspecialist