Al 10 jaar ervaring
Wetenschappelijke behandelmethode's
Duurzame producten

6 Tips Om Je Laserontharing Sessies Effectiever Te Maken

6 Tips Om Je Laserontharing Sessies Effectiever Te Maken

Als klant zijn de meeste resultaten van je laserontharing in handen van je laserspecialist. Toch zijn er een paar dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw laserontharing zo effectief mogelijk is.

Je besteedt tenslotte jouw kostbare tijd en geld aan dit proces. Het heeft alleen maar zin als je er alles aan doet om zo de best mogelijke resultaten te behalen! Lees onze tips om te garanderen dat je een veilige, comfortabele en zeer effectieve laserontharing ervaring hebt.

Zeg nee tegen bruinen

Bruinen is een no-go zowel voor als na laserontharing. Of het nu door de zon komt, zonnebank of zelf bruiner, een kleurtje verandert de basiskleur van je huid en maakt het moeilijker voor de laser om jouw haar te identificeren. Hoe dichter jouw huid bij de basiskleur zit, hoe beter de resultaten van jouw laserontharing zullen zijn.

Na laserontharing is jouw huid gevoelig, waardoor je meer risico loopt op zonnebrand. Het is belangrijk om te weten dat blootstelling aan de zon kan leiden tot gezondheidsrisico’s zoals zonnebrand, vroegtijdige veroudering en huidkanker – Wij zijn van mening dat dit een goede reden is om de zon in het algemeen te vermijden.

Vermijd epileren en harsen

Om laserontharing te laten slagen, moet de laser de haarzakjes kunnen bereiken en het pigment in de haarwortel kunnen identificeren. Die wortel werkt als een geleider en levert warmte aan de follikel, wat het vermogen om haar terug te laten groeien beschadigt.

Daarom moet je, op het moment dat je besluit om te beginnen met laserontharing, stoppen met epileren, waxen, sugaring en elke andere methode die het haar uit de follikel trekt.

Scheren

Scheren is essentieel voor effectieve laserontharing. Zorg ervoor dat je ongeveer 24 uur voor jouw afspraak scheert. Als het te behandelen haar te lang is, zal de laser alleen het bovenste deel van het haar vernietigen zonder de follikel te kunnen bereiken.

Wees consistent

Consistentie is een ander belangrijk onderdeel van de doeltreffendheid van laserontharing. Wij raden aan om jouw volgende laserafspraak na elke sessie te boeken, om ervoor te zorgen dat je niet te lang wacht tussen behandelingen.

Als je eraan denkt om om de paar maanden te komen, is het veel moeilijker voor de laser om zich op elke follikel te richten wanneer deze zich in de groeifase bevindt.

Het wordt aanbevolen om elke vier tot zes weken een afspraak voor laserontharing te ondergaan, wat de ideale tijdsperiode is voor de huid om te herstellen en toch zorgt voor grondige en uitgebreide resultaten in de kortst mogelijke tijd.

Houdt het zacht

Beter herstel betekent betere resultaten, dus wees extra voorzichtig met de gebieden die je laat laseren. Dat betekent dat je dat gebied gehydrateerd houdt, de zon vermijdt en harde scrubs of peelings overslaat.

Jouw laserspecialist zal jouw een volledig overzicht geven van hoe je jouw huid kunt verzorgen.

Kies de juiste kliniek

Hierboven hebben we alles besproken wat je kunt doen om een effectieve ervaring met laserontharing te garanderen. Maar er is nog een belangrijk ding: kies een kliniek voor laserontharing die met effectieve apparatuur en zeer gespecialiseerd personeel werkt.

Bij Vitalderma zijn wij zeer ervaren en gespecialiseerd als het gaat om laserontharing en gebruiken we alleen de beste laser. Onze klanten zijn enthousiast over de ongelofelijke resultaten die wij hebben bereikt. Wil jij dit zelf ook ervaren? Boek een afspraak bij één van onze laserspecialisten

Sera

Sera

Huidspecialist